Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с рейката

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с рейката

здр колеги извинявам се за темата но ми се появи проблем а той е следния;
    от лявата страна се усеща лувт който идва от самата рейка питането ми е следното можели да се натяга по някакъв начин рейката или да си търся друга мерси предварително
    1,8 16v TS 144кс,1998г

По принцип може да се натяга, но аз мисля, че ако е от рейката, ще имаш луфт и от двете страни. Може би при теб проблемът е разбит вътрешен накрайник.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Рейката може да има по-голям луфт от едната страна(не е задължително симетричен) и да се чува тропане. По-принцип най-силно се чува биелета, после шарнир/накрайник и накрая рейка.

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
        По принцип може да се натяга, но аз мисля, че ако е от рейката, ще имаш луфт и от двете страни. Може би при теб проблемът е разбит вътрешен накрайник.
        и аз така си мислех и като го разглобих в накрайника няма луфт а се усеща след накрайника и само от ляво
        1,8 16v TS 144кс,1998г

Comment

Рейката може да има по-голям луфт от едната страна(не е задължително симетричен) и да се чува тропане. По-принцип най-силно се чува биелета, после шарнир/накрайник и накрая рейка. Така че ако всичко друго е здраво... Най-добре си намери цех, в който рециклират (качествено) рейки, полуоси, шернири и т.н., да ти я направят.

Comment

Първоначално публикувано от Tessai Покажи съобщение
            Рейката може да има по-голям луфт от едната страна(не е задължително симетричен) и да се чува тропане. По-принцип най-силно се чува биелета, после шарнир/накрайник и накрая рейка.
            в движение не я чувам но като вдигна лявата страна на крик и мърдам гумата наляво надясно и потропва а накрайниците са здрави
            1,8 16v TS 144кс,1998г

Comment

И аз съм така, луфт имам само отляво,разбиват се втулките вътре при стержена. Правят се от стругар или ремонтен компл. от магазина. Има тема на ееин колга мисля от
              Плевен, дал е дори чертеж на втулките. С натягане няма да се оправи!
              156 Sportwagon 02'

Comment

Първоначално публикувано от van_dal Покажи съобщение
                И аз съм така, луфт имам само отляво,разбиват се втулките вътре при стержена. Правят се от стругар или ремонтен компл. от магазина. Има тема на ееин колга мисля от
                Плевен, дал е дори чертеж на втулките. С натягане няма да се оправи!
                благодаря ти а как се казва темата да я намеря мерси предварително
                1,8 16v TS 144кс,1998г

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F0%E5%E9%EA%E0
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

рейките на дизела и бензина еднакви ли са че си намерих рейка от 156 1.9 JTD 2001 год а аз съм с 1.8 ТС 98 год. ще стане ли на моята преди да я разглобя
                    1,8 16v TS 144кс,1998г

Comment

Working...
                    X